perjantai 6. joulukuuta 2013

Jouluvalmisteluja

Tänään on vietetty vapaapäivää Suomineidon kunniaksi. Meillä lämmitettiin aamu(päivä)sauna reilun vuoden tauon jälkeen - saunassa on yleensä kuivausteline emmekä oikein ole saunojaporukkaa. Olihan se kuitenkin ihan mukavaa saunoa oikein ajan kanssa. Sytytin kynttilätkin saunaa sulostuttamaan, mutta ei siitä ollut paljonkaan iloa, kun ikkunasta tuleva päivänvalo söi kauniin kajon.




Saunan jälkeen rupesin joulukorttihommiin. Olen muutamaa joulua lukuunottamatta tehtaillut itse joulukortit (toisinaan on tarvittu Hidalgon vastentahtoista apua). Meillä valmistellaan kortteja suunnilleen 40 kpl ja onhan se myönnettävä, että kyllä niissä hommaa riittää. Joskus mietin, että hittoako niitä itse tekee, kun toisaalta kuitenkin haluaa päästä mahdollisimman helpolla. Joku epäloogisuus siinä on, sen myönnän. Oli miten oli, tänäkin vuonna ne täytyy värkätä, joten eihän siinä muu auttanut kuin ryhtyä rupeemaan. Tämän vuoden joulupostimerkki on muuten tosi kaunis. Saa nyt sitten nähdä, tuleeko noista korteista kivoja. Idea on pöllitty päiväkodin myyjäisistä ja sovellettu kotoa löytyneisiin tarpeisiin. Tavoitteena on saada kortit valmiiksi tämän viikonlopun aikana (ja pakkokin, kun lähetys-deadline lähenee).



Otin aamulla pakkasesta piparitaikinaa sulamaan. Sen nähdessään Natiainen toivoi piparkakkutaloa, joten homma laajeni alkuperäisestä muutaman piparin leivonnasta. Onneksi taikinaa oli jemmassa riittävästi ja sain kerralla osaset valmiiksi. Huomiselle päivälle jää sitten koristelu ja kasaaminen. Tunnetusti viimemainittu on haasteellisin osuus, joten loppuraportti on luvassa myöhemmin.



Toivottelemme täten kaikille iloista ja onnellista itsenäisyyspäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti