keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Blowin' in the wind at Levi

Kyl mie sit niimmaar skimbailusta tykkään. Ja näistä maisemista (huom. osa kuvista on kollegoiden kuvaamia).

Oltiin viikonloppuna työporukan vuotuisella skimbareissulla, joka toisen kerran peräkkäin suuntautui Leville. Viime vuonna meitä oli 18 laskuintoista ja yövyimme paritalossa. Tänä vuonna meitä oli matkassa vain 12 henkeä ja saatiin buukattua soppeli 12 hengen mökki. Minä ja N oltiin porukan ainoat naiset ja siten omittiin yksi huone itsellemme. Pojat arpoivat loppujen huoneiden petipaikat (toimin itse onnettarena). Mökki (nimeltään muuten Taalontaika, jos joku haluaa googlailla tarkempia tietoja) oli tosi kiva, iso olohuone-keittiötila ja viisi makuuhuonetta. Alakerran kolme makkaria olivat kukin kahdelle hengelle ja yläkerran parvella oli kaksi huonetta, joissa molemmissa oli kolme petiä. Saunaan mahtui kerralla koko äijäporukka (tai olisi mahtunut, jos olisivat olleet samanaikaisesti menossa saunaan). Vessoja oli vain yksi, mutta lisäksi pesuhuoneessa oli toinen pytty ja lavuaari. Ihan hyvin pärjättiin.

Perjantai-iltana tilattiin mökille pizzat ja chillailtiin. Katsottiin (lue: arvosteltiin) The Voice of Finland ja heti perään American Idol (Keith Urban!!! omg). Eihän me edes tajuttu, että toiselta kanavalta olisi tullut Emma-gaala. Lopulta ehdittiin kuitenkin baariin ja aamuhan se melkein oli, ennenkuin sieltä pois pääsi...tässä Ihku-baarin piha-alue. Aikas hiljaista, vai mitä?Lauantaina heräilin kukonlaulun aikaan reippaiden 3,5 tunnin unien jälkeen. Tuhdin aamupalan jälkeen olimme valmiit mäkeen. Ilma oli ihan käsittämätön. Lämmin, mutta tuulinen. Voi pojat, mikä tuuli se olikaan! Puuskissa ilmeisesti lähellä myrskylukemia. Aivan tajutonta kerrassaan.

Kuten kuvasta näkyy, ei siellä paljon porukkaa hiihdellyt, enkä ihmettele. Hississä oli täysi työ pysyä pystyssä, kun toisella kädellä piti suojata kasvoja sivutuulessa - tuuli lennätti lunta, lumikokkareita ja jääkokkareita valtavalla voimalla. Nousu-uraan oli kasautunut lumivalleja, joiden yli oli tosi hankala päästä.


Huivi oli aivan pakko olla suun edessä, muuten ei olisi saanut henkeä. Yhden kevytrakenteisen teinin näin levittävän kätensä ja toden totta hän liukui tuulen voimasta YLÄMÄKEEN. Tuikun pihalla lojuivat kaatuneina kaikki suksitelineet ja ovi rempsotti mitenkuten.Tällaiset upeat teepparit oli pakko ostaa, sillä tuulesta huolimatta sää oli tosi lämmin. Lämpöasteita oli 3-4 ja toppiksen alla fleecetakki oli aivan liikaa. Aluspaita-teeppari-yhdistelmä sen sijaan toimi aivan täydellisesti. Uusi ihana skimbatakki oli ekaa kertaa käytössä.


Illalla saunottiin, syötiin hyvin ja lähdettiin baariin. Siellä jotenkin tulin ilmoittautuneeksi karaokeen...! Apua. Muutaman drinksun jälkeen kiiruhdimme kauneusunille jo kahden maissa.Sunnuntaina nautittiin - jos mahdollista - aiempaakin tuhdimpi aamupala ja suunnattiin mäkeen. Keli oli itse asiassa vähän vielä huonompi kuin edellisenä päivänä: aurinkoisen, mutta tuulisen päivän sijaan meillä oli käsissä pilvinen, lumisateinen ja tuulinen päivä ja lisäksi pakkasta oli laella nelisen astetta. Vaatekertoja olisi pitänyt olla yksi lisää. Lumisade hakkasi naamaan kuin tuhat tikaria ja sormet ja varpaat jäätyivät alta aikayksikön. Niinpä marssimme lähimpään skishoppiin ja ostimme khuuleimmat laskettelulasit, mitkä kaupasta löysimme. Mageet!!!

Iltapäivällä oli aika pakata kimpsut ja kampsut kasaan ja lähteä kohti etelää. Olipa kiva reissu!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti