keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Yoda on pitkästi yli 800-vuotias!!!


Jäbän kuusivuotissynttäreitä vietettiin viime viikolla. Lahjaksi hän sai mm. Star Wars -elokuvateemaisen kuvitetun oppaan, jota hän tässä selailee vieraita odotellessa. Voi kuulkaa, ei ole yksityiskohtaa, josta hän ei meitä valistaisi. Ei, leffat eivät ole ohjelmassa vielä kolmeen vuoteen, mutta muuten tietopohja alkaa kyllä olla kiitettävästi hallussa (jäbällä siis, ei minulla).

Juhlia piti järjestää kahdet, varsinaisena synttäripäivinä lastenjuhlat ja sitten viikonloppuna sukulais/kummikaffet. Lastensynttärien teema oli tietysti Star Wars. Jäbä on ihan pikkuisen liekeissä kaikesta, mikä vähänkään liittyy aiheeseen...


Tarjolla oli popcornia, suolatikkuja, jaffa-keksejä, marenkeja, pikkuruisia porkkanamuffinseja, yoda-limua (liimasin duudsonien jekkulimutölkkeihin tuollaiset "Yoda soda" -etiketit) sekä jäätelöbaari, jossa Hidalgo toimi "myyjänä". Lisukkeet sai jokainen lisätä tarjottimelta itse.

Lapsethan eivät tunnetusti syö kakkua, mutta tein kuitenkin pienen kakun, sillä samana iltana meille oli tulossa kahvittelemaan myös muutamia aikuisia. Tavoitteena oli saada aikaiseksi teemaan sopiva kakku ja kyllähän tuo minusta onnistui ulkonäöllisesti ihan mainiosti. Eikö niin, että tähtitaivashan ei ole täydellisen musta; tähtisumua on siellä täällä! Kakussa oli suklaapohja ja täytteeksi laitoin Daim-lime-moussea. Päällys on mustaa sokerimassaa, joka ei siis mitenkään maistu salmiakilta tai lakritsilta, vaikka kuvan perusteella voisi niin kuvitella.

Kakkuohjeet olen jo vuosia ottanut Kinuskikissan sivustolta; on muuten lähes täydellinen leivontasivusto. Olisin sitä mieltä, että sivusto olisi ihan täydellinen, jos sieltä vielä löytyisi vinkki fariinisokerin mittaamiseen...onko tarkoitus painaa sokeri tiiviisti mittaan vaiko lempeästi? Sitä ihmetellessä...


Posket pullollaan jäbä puhalsi kynttilät kerralla sammuksiin. Popcornit ja karkit tekivät parhaiten kauppansa; muita tarjottavia jäi yli aika tavalla. Ohjattuja leikkejä ei ollut kuin yksi: galaktisen aluksen rakennus, jossa materiaalina olivat ÄssäMix-karkit ja cocktailtikut. Autorata oli kovassa käytössä ja lisäksi kuulimme soitantaa melodicalla, nokkahuilulla ja kitaralla (korvat huusivat armoa).

Kiitoslahjaksi (joka on muuten tosi ärsyttävä juttu oikeastaan, mutta kai sitä on vaan mentävä massan mukana) pienet vieraat saivat hohtavan rannekkeen ja Milky Way -patukan (kuinkahan moni tajusi linnunrata-suklaan liittyvän teemaan?).


Viikonloppuna oli sitten sukulaisjuhlien vuoro. Kakkuun tein sokerikakkupohjan ja kinuskitäytteen kaveriksi laitoin reilusti puolukoita. Päällinen on puhdasta suklaata kermakuorrutuksen kera. Kakkua kehuttiin kovasti; itse olisin kaivannut vähän enemmän kinuskin makua. Olihan se toki oikein hyvänmakuinen näinkin, ei siinä mitään. Jäbän puhallustekniikka on edelleen ilmavoittoinen poskien pullistuksesta päätellen. Hyvinhän ne kynttilät sammuivat. Neiti pikkuserkku seuraa taustalla operaatiota.

Kakkosjuhlilta emme ehtineet napsia kuvia kuin ihan muutaman. Tulenpalava kiire ja ulko-oven muurautuminen kiinni-asentoon juhla-aamuna (syynä oli turvonnut terassilaudoitus) eivät varsinaisesti auttaneet asiaa; minultakin jäi siinä hässäkässä meikkaukset puolitiehen: ehdin nipinnapin laittaa meikkipohjan, mutta ripsaria en ehtinyt koko päivänä lisätä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti