keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Pilkunviilausta

On se vaan myönnettävä, olen pilkunviilaaja ja nysvääjä. Tämä juttu sen viimeistään todistaa.

Olen aikamoinen zumbavaateintoilija. Zumba on rakas harrastukseni, josta innostuin pari vuotta sitten. Sen jälkeen on vaatekaappiin eksynyt yksi jos toinenkin zumbavaate. Suomessa tarjonta on aika vaatimatonta: ainoa tietämäni paikka, josta virallisia Zumba-kuteita voi ostaa, on Wizemanshop.fi. Verkkokaupan lisäksi heillä on muutaman kerran vuodessa ystävämyyntipäiviä Veikkolan varastolla ja siellä olen muutaman kerran käynyt. Viimeksi marras-joulukuun vaihteessa ostin mm. Bubble-topin, vaikka jäljellä oli enää yksi paita ja sen koko oli L. Jouduin siis hetimmiten kaventamaan alaosan resoria molemmista reunoista, jotta paita ei valunut. Pidin paitaa jonkin aikaa, mutta värit jotenkin rupesivat tökkimään. Tässä eräänä iltana otin siis kynsilakat esille ja rupesin tuunaamaan....Paidan etuosassa lukee "zumba" neljällä eri värillä. Ylimmäinen turkoosi ei ollut lempivärini (ei todellakaan!), joten se sai väistyä ensimmäisenä. Pilkutin turkoosin piiloon ja tadaa, mintunvihreä väri istuu meikäläisen värimaailmaan paaaaljon paremmin. Paidassa seuraavana värinä on hopea. Läheltä katsottuna väri on kivan kimaltava, mutta ei sitä kyllä kauempaa näe. Päätin kuitenkin jättää tämän värin rauhaan, samoin kuin seuraavana olevan pinkin. Alimman rivin valkoinen sai väistyä ja pilkutin sen vaaleanvioletiksi.


Tässä pilkutettu paita. Ylimpänä siis mintunvihreä ja alimpana violetti; keskimmäiset värit pysyivät ennallaan.


Käytin pilkutuksessa apuna pallopäistä "sivellintä". Homma toimi itse asiassa tosi hyvin, mutta kyllähän siinä aikaa vierähti.
Selkäpuolella oli alunperin turkoosi zumbahahmo. Maalasin sen ensin oranssiksi, mutta lakka jäi aika tahmeaksi eikä tarttunut kunnolla, joten poistin sen myöhemmin.Topin selkämyksessä puolestaan oli alunperin turkoosi kankaanpala pitämässä yläosan kaitaleita yhdessä lapaluiden välissä. Ratkoin turkoosin palan irti ja korvasin sen neonoranssilla kankaanpalalla. Värisävy ei kyllä todellakaan toistu oikean värisenä, mutta ehkä siitä jonkun käsityksen saa.

Tällaista tuunailua tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti