keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Kesäjuttuja

Tämän viikon ohjelmassa on normitöiden lisäksi juhannukseen ja pikkuhiljaa kesälomaankin valmistautuminen. Omat lomat odottavat vielä reilun viikon päässä, mutta koska osa päiväkodin opeista jää lomille jo juhannukselta, tein tänään visiitin SoMia Living -liikkeeseen, josta hamstrasin opeille pienet kesälahjat.Jumalainen tuoksu leviää näistä pussukoista; kullekin opelle koitin valikoida heidän tyyliinsä kenties parhaiten sopivan tuoksuisen palasaippuan. Kivasti oli saippuat pussitettu jo valmiiksi. Teimme Natiaisen kanssa niihin vielä nimikortit. Eiköhän noiden myötä ala opejen kesäloma ihan mukavasti.

Juhannuksen vietämme suvun kesäpaikassa Hämeen sydämessä. Saimme sieltä ikäviä uutisia viikonloppuna: ukkonen on iskenyt kaikki pistorasiat tuusan nuuskaksi. Onneksi sähkömies saatiin korjaamaan jääkaapin pistorasia - ruokapoliittisesti juhannus on siis pelastettu! Yleensä ollaan grillailtu aika paljon ja muutenkin säiden salliessa vietetty aikaa grillikatoksen läheisyydessä. On se tuli vaan jotenkin niin lumoava. Sitä tuijottelevat niin lapset kuin aikuisetkin.Meteorologit lupailevat lämmintä viikonloppua etelään, joten pieni huoli minulla on näistä tomaatin taimista. Onneksi naapurin rouva lupasi hoitaa kasteluhommat. Tässä yläpuolella kukoistavat amppelitomaatit. Alapuolella puolestaan näkymä "kasvimaalle". Aika vaatimatonhan se on kooltaan, mutta sielu on toivottavasti suuri ;-)

Peittelin taannoin taimet tuolla verkolla. En tiedä, lieneekö siitä mitään hyötyä, mutta jokusen kerran olen bongannut jonkun raakkuvan olion tepastelevan kasvimaan lähellä, joten en ota riskejä.Tässä viimeisessä kuvassa kasvimaan oikeassa laidassa kasvavat Natiaisen porkkanat. Kyllä sieltä näyttäisi muutama porkkananvarren näköinen vihreä tuppo puskevan esiin. Toivotaan niidenkin suhteen hyviä kasvukelejä.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Hyvää juhannusta!

2 kommenttia:

  1. Ihanat lahjat oot(te) opeille tehneet!

    http://annasophiadiy.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiva pieni puutarha!
    Sinulle on haaste blogissani :)

    VastaaPoista