perjantai 19. heinäkuuta 2013

Black is new black

On se myönnettävä. Olen hurahtanut mustaan väriin sisustuksessa. Mustaa väriä on ruvennut pilkahtelemaan kodissamme yhdessä jos toisessakin huoneessa. Ensin olohuoneeseen ilmestyi mustia tyynyjä, seuraavaksi mustat lampunvarjostimet. Pikkuhiljaa mustaa on ruvennut kertymään muihinkin huoneisiin, suunnitelmista puhumattakaan... (uskaltaako tätä mainitakaan?).

Natiainen sai joululahjaksi Stiga-lätkäpelin, joka onkin hauskaa ajanvietettä. Peliä on aika hankala pelata lattialla, kun ainakaan minä en pysty olemaan polvillani muutamaa minuuttia pidempään. Lisäksi peli on niin iso, että sen säilyttäminen pelailuhetkien välillä on osoittautunut hankalaksi. Inhoan sitä, että tavaroita säilytetään lattialla, joten mielessäni olen miettinyt ratkaisua tähän Stiga-gateen. Ratkaisu löytyi mistäpä muualta kuin Ikeasta. Itse asiassa tämä taitaisi kelvata jopa Ikea Hackers -sivustolle :-)
Let the game begin!! Hyvä Suomi!
Meillä oli jo aiempaan kotiin ostettu Erik-laatikosto, jossa oli sekalaista pikkusälää ja roinaa. Mittailin ja pähkäilin ja keksin lopulta, että jos ostetaan toinen samanlainen laatikosto, niin ne vierekkäin laittamalla saadaan pelille sopivan kokoinen alusta (ja toden totta löysimme samanlaisen laatikoston, vaikka ostohetkien välillä oli noin viisi vuotta!). Varastosta löytyi iso pala hyllylevyä, josta Hidalgo sahasi sopivankokoisen palan. Ikeasta löytyi hauska pallokuosinen vahakangas (mustapohjainen, kuinkas muuten) levyn päälle. Kiinnitin kankaan liimaamalla erikeeper-vesi-liuoksella ja niittasin kulmat. Sitten teippasin kaksipuolisella teipillä alustan kiinni vierekkäin asetettuihin laatikostoihin. Mikä parasta, koko hoito mahtuu sentin tarkkuudella portaiden alla olevaan hankalaan tilaan.

No jäihän tuohon vielä muutama milli väliin.....!
Vieressä on Natiaisen "työpöytä", joka on yleensä täynnä kaikkea mahdollista sälää vessapaperirullista ja tusseista kolikoihin, matkamuistoihin jne jne. Nyt tälle kaikelle sälälle löytyi uusi koti noista kahdesta laatikostosta ja arvatkaas, oliko jäbä hieman innoissaan. Koitin ehdotella laatikoihin uusia asukkeja (esim. yhteen laatikkoon valmiita piirustuksia ym. joita todellakin riittää, ja toiseen laatikkoon piirustuspapereita inspiraation varalta), mutta herralla oli kyllä ihan omat ideat: "niin mutta äiti kun mä haluan enemmän leluja sinne!!!". No, mikäpä siinä sitten. Hänen laatikostonsa ne toki ovat. *narsk narsk yli-innokas äiti narskuttaa hampaitaan*


Koko hoito onnistui itse asiassa yli odotusten. Korkeus on täydellinen paitsi portaiden alle, myös Natiaisen pituus huomioiden. Hän voi pelata seisten ja vastustaja voi puolestaan istua pikkujakkaralla. Valitettavasti en saanut todistusaineistoa kuvattua, kun pojat ovat Lontoon reissulla (!). Uskomatonta, mutta totta, että olen yksin kotona pari yötä ensimmäisen kerran Natiaisen elinaikana. Muutaman kerran olen muistaakseni ollut yhden yön yksin, mutta en edes muista, milloin. How sad is that?

Yksin ollessa käytän luonnollisesti tilaisuutta hyväkseni ja tuunailen sydämeni kyllyydestä. Joku kyllä ehdotti terdeilyä ja ystävien tapaamista, mutta first things first ;-) Siispä tämä päivä kului maalatessa parvekkeella ollutta ritilälaatikkoa mustaksi.

Laatikko alkuperäisessä asussaan
Siirsin sen nyt sitten kangaslaatikoksi makuuhuoneen sängynpäätyyn. Sängylle on kertynyt jonkinmoinen tyynykokoelma (en sano, että ovat Hidalgon lemppareita), ja öisin ne ovat missäpä muualla kuin lattialla. Kuten jo mainitsin, inhoan tavaroiden lattialla olemista, joten tämä laatikko ratkaisee ongelman. Ruskea juuttikoppa löytyi muuten aiemmin päivällä kauppareissulla Citymarketista (!).


Huomisen ohjelmassa on muutaman muun yksilön maalausoperaatio. Mm. nuo kellertävät laatikot ylemmässä kuvassa odottavat maalausta. Ajattelin napata yhden noista kylppäriin Vanish-laatikoksi, mutta Coffee tai Tea ei ihan kerro oikeata kuvaa sisällöstä. Täytynee maalata liitutaulumaalilla.


4 kommenttia:

 1. Kivoja tuunauksia! :) Tuo ritilälaatikko on ihan mahtava mustana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Masha! Itse asiassa voi olla, että joudun maalaamaan laatikon vielä kertaalleen; nimittäin vastavalossa eli juurikin tuolta ovelta katsoen pinta ei ole kovin tasainen...

   Poista
  2. Hyvä idea nuo laatikostot lätkäpelin alle. Meillä on myös tuon pelin säilytys. Peli on jo saanut hieman "osumaa" kun sille ei ole oikein sopivaa säilytyspaikkaa. Pitääkin pähkäillä voisiko vastaava toimia meillä?

   Poista
  3. Eilen tuli mieleen, että päätyihin voisi vielä kehittää jotkut kahvat, niin saisi helpommin vedettyä pelin esiin portaiden alta. Ihan toimiva juttu, saa kopioida ja varioida vapaasti :-)

   Poista