sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Tomaattitilanne

Kylläpä on ollut mukava viikonloppu! Ikuisena vilukissana olen ikionnellinen näin lämpimistä keleistä. Ainakin täällä meillä on ollut helteinen viikonloppu ja rannalla on viihdytty viikonlopun molempina päivinä. Häklin monttu on minusta mukavan sympaattinen uimapaikka eikä siellä ainakaan toistaiseksi ole havaittu levää. Väkeä oli tänään jo melkein ruuhkaksi asti, mutta hyvin silti sekaan mahduttiin. Aamusella ehdittiin jo käydä huiskimassa par3-kenttä läpi. Natiainen on kyllä mainio seuralainen; tosi hienosti hän jaksaa jo tuon parin tunnin kierroksen. Muutama hieno lyöntikin mahtui mukaan. Itsellänikin meni ihan mukavasti. Täytyy edes vähän koettaa harjoitella elokuun golf-rientoja varten. Muutama työpaikan pelikierros edessä :-)

Tomaattiviljelmiä joutuu näin helteellä kastelemaan ihan hulluna. Kaksi kertaa päivässä on ihan minimi; ja silti lehdet näyttävät välillä tosi surkeilta.


Aika hitaasti noi mun tomaatit kasvavat...saa nähdä, kauanko niissä vielä kestää. Nämä kuvat ovat amppelitomaateista. Kyllä noita määrällisesti rupeaa ihan tarpeeksi olemaan, mutta kovin vihreitä ovat vielä niin nämä amppeliversiot kuin takapihalla kasvavat parveke- ja kirsikkatomaatitkin. Natiaisen porkkanat ovat sentään jo vähän kasvaneet; ne ovat ehkä noin viisisenttisiä. Paprikoissa ei ole näkynyt vielä mitään kasvun merkkejä.


Kuten huomaatte, mun kuvaustaidot eivät ole hirveästi kehittyneet...tarkennus on näköjään noissa hieman kuivakoissa lehdissä tomaattien sijaan, mutta siis onpahan todistusaineistoa. Kukkiakin on vielä aika tavalla jäljellä eli tarkoittaako se sitten sitä, että vielä lisää tomaattia on luvassa? Ken tietää. Itse en tajua tästä kasvatuksesta yhtään mitään.

Oli miten oli, ihana lämmin viikonloppu takana. Natiaisella vielä kolme mummolapäivää edessä ja sitten koittaa taas arki päiväkodin muodossa. Jäbä on kyllä jo aika liekeissä "kun äiti minusta tulee sitten viskari". On se vaan niin huisin liikkis tuo poika.

2 kommenttia:

  1. Olen ihan yhtä vihreä tomaatinviljelijä kuin sinäkin ja ihmettelin sitä, että tomaatit eivät kyspy. Sain äidiltäni neuvoja, että nyt pitäisi alkaa nyppiä/katkoa kaikki kukat pois, jotta tomaatilla riittäisi energiaa kypsyttää jo olemassa olevat raakileet. Niinpä katkoin kaikki kukat pois, sillä raakileita on aika tavalla. Saa nähdä ehtivätkö kypsyä? Kannattanee ainakin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu saman vinkin löysin internetin ihmeellisestä maailmasta, vähän laajennettuna se meni niin, että kaikki lehdetkin piti leikata pois. Tein työtä käskettyä ja nyt on tomaateilla helpot oltavat. Saavat pitää kaiken auringon ja veden ihan itse. Ihmetellään myöhemmin, miten onnistui. Jos eivät rupea tuosta punastumaan, niin seuraava kikka on katkoa tertut kypsymään. Siis tomaatteja irrottamatta. Ja eikun pimeään ja lämpimään paikkaan, ehkäpä sanomalehteen käärittynä. Pitäisi toimia tämän(kin) kikan.

      Poista