torstai 25. heinäkuuta 2013

Tuunattu tualee

Varoitus: Tässä postauksessa käsitellään vessa-asioita!

Kodissamme on kaksi vessaa; minun käytössäni oleva alakerran wc ja Hidalgon "oma" vessa yläkerrassa. Toki noita muutkin käyttävät, mutta minä säilytän omat tavarani pääsääntöisesti alavessassa ja siippa vastaavasti tuolla ylhäällä. Vieraat tietysti käyttävät lähinnä alakerran vessaa ja olen jo pitkään miettinyt, miten vessasta saisi jotenkin miellyttävämmän. Pikkuhiljaa suunnitelmat ovat selkiytyneet ja nyt oli sitten toiminnan aika.

Tässä vessa ovelta katsottuna (vasen reuna)
Oikealla puolella peilikaappi ja lavuaari
Ylläolevissa kuvissa on vessa alkuperäisessa asussaan. Edellisen asukkaan jäljiltä lattiassa oli kirkkaansiniset mosaiikkilaatat ja samaa sinistä oli puolipyöreässä boordilaatassa noin metrin korkeudella. Peilikaapin olemme itse ostaneet; siinä on koivunvärinen puulista peiliosan alareunassa. Tahdoin kuitenkin tännekin mustaa (go figure!), joten poikien Lontoonmatkan aikana oli aika pistäytyä rautakaupassa ostamassa maalaustarpeet. Kaakelimaali on ihan pirun kallista ja totta puhuen mietin projektin järkevyyttä töpötellessäni boordilaattoja mustaksi luomivärisivellintä apuna käyttäen. Purkki kaakelimaalia maksoi lähes 50 euroa ja boordin maalaukseen tarvitsin maalia peräti vajaan desin verran. Hmm, mielenkiintoinen uusi tukkamuoti näki päivänvalon projektin yhteydessä: maalasin boordin alareunaa pää vinossa ja huomaamattani uitin hiukseni maalissa (tietenkin vain toiselta puolelta). Olin laittanut tarvittavan määrän maalia säilykepurkin kanteen ja pitelin kantta kädessä. Siinähän ne suortuvat sitten mustuivat! Onneksi tajusin erheeni pikapikaa ja keksin laittaa hiuksiin öljyä. Ihme kyllä maali lähti tosi hyvin pois; nyt hiuksissa on toisella puolella aavistuksenomainen tumma vivahde, mutta uskon, että juuri kukaan ei sitä edes huomaa :-)

Maalasin siis boordin mustaksi. Tämän lisäksi maalasin alunperin vaalealla kuultomaalilla käsitellyt hyllylevyt valkoisella maalilla. Ylähyllyn kannattimet käänsin toisinpäin, jotta alunperin kynsilakkojen säilytystä varten tuunattu Ikean vanerilaatikosto mahtuu alahyllylle. Se sai lopultakin sisäänsä kynsilakkapullot; meikäläisen kynsilakat täyttivät kolme laatikkoa (!). Yhteen laatikkoon laitoin muita kynsitarvikkeita ja kaksi laatikkoa jäi koruille.

Tässä vessa uudessa asussan ovelta katsottuna
Ylähylly on nyt aika korkealla, mutta en raaskinut vaatia Hidalgolta uusien ruuvinreikien porausta...eikös tuo toimi ihan hyvin noinkin. Katonrajassa kulkee harmaa putki, jonka tietysti voisi maalata tai muuten päällystää jollain, mutta se jäänee toiseen kertaan. Ylähyllyltä pilkistää vielä pyöreä rasia, joka oli alunperin suklaarasia, mutta päällystin sen kivoilla lehtikuvilla decoupage-tekniikkaa käyttäen. Lattiassa on muuten tuollainen tummanharmaa terassimatto. Niitähän myydään suurinpiirtein jokaisessa kaupassa. Mattoveitsellä koitin veistellä matosta sopivan kokoisen. Pytyn reunukset olivat hieman haasteelliset, mutta ihan hyvin se lopulta onnistui. Tuo terassimattohan ei ole mitenkään erityisen kallista, joten jos se menee käytössä tosi huonoksi, niin voihan sen sitten vaihtaa.Järjestelin lisäksi Luhdan korit uuteen järjestykseen ja kaiken kukkuraksi teippailin pallokuvioista washi-teippiä sekä hyllyjen etureunoihin että peilikaapin alareunaan. Nuo mariskoolit olen maalannut mustaksi jo aikaa sitten. Toinen on aito Marimekko ja toinen joku halpahalliversio; toimivat ihan mukavasti säilytystarkoituksessaan. Perhospussukka on meikkipussini. Jokapäiväiset koruni säilytän tuossa pyöreässä telineessä pöydällä. Joku voisi sanoa, että mulla on aika paljon koruja ja härpäkkeitä.....!!

2 kommenttia:

  1. Upeaa jälkeä! Hieno uusi ilme. Sinulla on kyllä silmää tälle tuunailulle :-) Mikä on seuraava projekti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kiitos! Itsekin kyllä tykkään tosta vessasta nyt. Mitä seuraavaan projektiin tulee, niin aika näyttää...useita juttuja on päässä muhimassa, mutta nyt taas normielämä puskee päälle ja aikaa ei ole kuin viikonloppuisin. Saas nähdä!

      Poista