maanantai 15. heinäkuuta 2013

Conversetuunaus

Hellurei ja helteistä kesää! Kesälomia vietellään upeiden säiden vallitessa....tosin selkäpuoleni ei taida olla ihan samaa mieltä. Ihan mainio juttu, että huomiseksi kelit jo vähän viilenevät. Kolme viimeistä päivää ollaan oltu uimarannalla Natiaisen kanssa ja sen kyllä huomaa. Meikäläisen rusketus on semmoista epätasaista lajia; tuolla ruskeaa, täällä punaista ja siellä täällä valkoista kuin kalkki. How nice is that? Nyt kyllä selkä pääsi vähän palamaan. Käsivarret sen sijaan ovat saaneet ihan mukavan rusketuksen pintaansa. Siltä ei todellakaan näytä oheisessa kuvassa, jonka tarkoituksena on esitellä rannekorut, jotka väsäsin pikapikaa vanhasta kaulakorusta tuossa männäpäivänä. Värit ovat niin suloisen kesäiset, että kun kaulakorua ei tullut pidettyä, niin purin korun osiin ja kasasin niistä neljä rannekorua. Nämä ovat sen verran tiukat vastoin normaalia tapaani, että pysyvät paikallaan myös jumpassa. Tiedän, olen värikoodipilkunviilaaja.Niin juu. Rusketuksesta viis. Olihan mulla jotain järkevääkin kerrottavana. Ostin viime vuonna (luonnollisestikin siinä vaiheessa, kun kaikkien coolien tyyppien mielestä koko juttu oli jo täysin passé) elämäni ensimmäiset Converset. Sattumalta löysin ihan vitivalkoiset; sellaiset, joissa ei ole edes niitä raitoja pohjan reunoissa. Ihan kivat joo, mutta pian totesin, että en todellakaan ole koristossuihminen, vaan tennari-ihminen. En vaan jostain syystä pysty pitämään koristossuja ja hametta tai edes käärimään lahkeita, jos on koristossut jalassa. Niinpä pidin Conkkujani ainoastaan farkkujen kanssa. Miten yksitoikkoista!! Tässä kesän kuluessa olen tutkaillut tennari-Converseja, mutta vastaan ei ole tullut yhtään niin kivan väristä paria, että olisin oikeasti tahtonut sellaiset itselleni. Edelleen minusta nuo kokovalkoiset on ihan parhaat. Ja heureka, yhtenä päivänä jo pidemmän aikaa muhinut idea viimein kristallisoitui ja leikkasin tossuista varret pois. Vakoilin netistä miltä tossuversio suunnilleen näyttää, mutta tein näistä omistani vielä riisutummat. Check these out!
Leikkasin siis kylmän viileästi varret pois ja siksakkasin sitten reunat paksuhkolla valkoisella langalla (sorry ompelukone, et tainnut tykätä oikein hyvää...). Vapaavarresta huolimatta kone ei taipunut ihan joka kohtaan, joten kantapään kohdan jouduin ompelemaan ihan käsin. Alkuperäisissä tossuissa on se pyöreä lätkä sisäreunassa nuppiluun kohdalla, mutta se lähti leikatun osan myötä tennarista pois kokonaan. Säästin kyllä leikatut palat, joten ties vaikka ne lätkät saisivat uuden elämän joskus jossain toisaalla.

Käytin tennarit vielä pesussa (sorry pesukone, et tainnut tykätä oikein hyvää...) ja kaivoin nauhalaatikosta hauskat sini-pinkit nauhat. Kuten kuvista näkyy, nauhat ovat vähän pitkät, joten täytyy vielä ehkä leikata niistä osa pois - normilyhennys ei tietenkään käy päinsä, koska nauhojen juju on pinkeissä nauhanpäissä. Täytyy siis leikata keskeltä pala pois.Tuunatut tennarini ottivat tänään ensiaskeleensa ja olin itse ihan liekeissä. Niistä tuli todella hyvät ja kesäiset! Laitoin heti hameen kaveriksi ja ah, miten cool olinkaan (paitsi se palanut selkä).

2 kommenttia:

  1. Tykkään - superhieno tuunaus jälleen kerran.
    Mukavaa loppulomaa!

    ja elokuussa nähdään :)

    VastaaPoista
  2. Hihii, ties vaikka olis Conkut jalassa :-) Tervetuloa töiden pariin!!!!!

    VastaaPoista