lauantai 12. lokakuuta 2013

Hileestä

Aika hiljaista on meikäläisen blogissa. Ei sillä, etteikö olisi aikaa kirjoitella, mutta kun ei vaan irtoa aiheita. Näköjään netti on pullollaan noita "päivän asu" -juttuja, mutta veikkaan, että meikäläisen releistä irtoaisi melko lyhytaikainen ilo. Tuunailuun taas ei tunnu olevan hirveästi motivaatiota tällä hetkellä, joten silläkin rintamalla on hyyyyvin hiljaista. Syysmasennus varmaan......vai johtuisiko sittenkin siitä, että lähdemme ylihuomenna reissuun!! Kanarian saaret kutsuvat, ay ay que barbaridad! Sääennusteiden mukaan siellä pitäisi olla tuollaiset rapeat 25 astetta lämmintä - kyllä kelpaa meikäläiselle. Jos ennätän huomenna kuvailla, niin saatan jopa postata jonkun matka-aiheisen jutun. En tosin lupaa mitään.

Juu mutta minunhan piti kirjoitella ihan toisesta jutusta. Täällä esittelin ihanan Hile-langan, josta oli määrä tulla Kalastajan vaimo -blogin Puno-neuletta mukaillen reilu villatakki. Linkit tähän erittäin ansiokkaaseen blogiin löytyvät alkuperäisestä postauksestani.

Koko neule hihoja lukuunottamatta tehtiin yhtenä kappaleena. Aika jännittävä toteutustapa; minulle ihan uusi kokeilu, samoin kuin hihojen neulominen kainalosta alkaen. Enpä ole moiseen tyyliin ennen tutustunut, mutta mikäs siinä.

Ja tadaa, tässä se nyt on! Huom. Pahoittelen jälleen kuvanlaatua. Jännittävästi kuvassa mukana työhuoneen sisustus (mm. legot jääneet eräältä tuonne matolle). Elkee välittäkö.


Tarkoitus oli saada neule valmiiksi jo viime viikonloppuna, mutta valitettavasti ohjetta mukaillessani sorruin pariin virheeseen. Tein hihoista aluksi liian tiukat ja tajusin sen vasta, kun olin jo ommellut hihan kiinni takkiosaan (toinen sentään oli vain neulottu, mutta ei vielä ommeltu hihaksi). Purkamisen yhteydessä leikkasin vahingossa harsinlangan sijaan neuleeseen kuuluvan langan poikki. Tämän erheen sain paikattua hihan kiinnikursimisen yhteydessä. Neuleen etuosa roikkui ikävästi, joten minun piti ommella lisäkiinnitystä harteille. Kaiken kukkuraksi meinasin vallan unohtaa nuo paikkataskut. Ne olivat onneksi tosi nopsat neuloa ja kohtuullisen helposti ne asettuivat kohdilleen.


Olen lopulta ilmeisesti melko tyytyväinen tähän neuleeseen. Kaipa tätä tulee pidettyä, vaikka ehkä tästä tuli vähän liian pitkä ja jotenkin veltto. Olisi ehkä pitänyt tehdä tiukempaa neulosta. Noh, näillä mennään. Nyt kun istun kirjoittamassa tätä uusi neule päälläni ja alla on vain teeppari, niin melkein hikeä pukkaa. Aika lämmintä tuntuu lanka olevan - jee!! Langassa on näköjään 79 % akryyliä, 20 % villaa ja ihan 1 % polyesteriä. Neulos on kyllä tosi kaunista (puhumattakaan tekijän hienosta käsialasta - tasaista on, vaikka itse sanonkin). Huomaattehan nuo pikkuruiset kultahippuset langan seassa. Aika söpöä, vai kuinka?




Tämmöistä tällä kertaa. Oikein leppoisaa lauantai-illan jatkoa! Me ruvetaan nyt katselemaan Napapiirin sankareita. Kuulemma hyvä leffa.

5 kommenttia:

  1. oi ku hieno neuletakki! mä en oo kummoinen kutoja, mutta nyt tuli mieli että josko sitä vaikka rohkenis koittaa... tahtoisin tommosen pitkän ja napittoman neuletakin myös! ihana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä ihan kiva ja to-del-la lämmin :-) Rupeet vaan rohkeesti tekemään, tääkin oli ohjeena todella helppo.

      Poista
  2. Ihana variaatio tuosta alkuperäisestä ohjeesta <3 Olisitko valmis jakamaan mukailemaasi ohjetta? Silmukkamäärä, puikkonro jne. Olisi kiva kokeilla tuostakin langasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, pahalla heitit! No katson illalla kotona, josko tekeleestäni saisi jonkunlaisen ohjeistuksen aikaiseksi. Kiitos kiinnostuksesta!

      Poista
  3. Googlettelin tuota Kalastajan vaimon "Punoa", ja sitä kautta päädyin tähän sinun postaukseesi : ). Todella kaunis neuletakki myös tuolla Hile-langalla neulottuna!

    Olen vasta aloittelija mitä tulee neulomiseen, niin olisitkohan sinä osannut vähän neuvoa tuon ohjeen kanssa: miten etu- ja takakappale erotetaan toisistaan? Ja nyt tulee todella tyhmä kysymys, mutta pystyykö siis pyöröpuikolla neulomaan muutakin kuin vain "suljettua" (eli tuubi) neuletta?

    Anteeksi tyhmät kysymykseni, mutta toivottavasti osaat auttaa minua : ).

    VastaaPoista